Taller + Lab + JamTALLER DE PEP RAMIS / MAL PELO

Dies: 30/05/16 i 01/06/16
Horari: de 16 a 21h
Preu: 81,68€ (jam inclosa) 

Inscripcions on-line del 29 de març al 7 d'abril a:
https://inscripcions.civicbarceloneta.com/ccivic/ 
Les places són limitades.

 
foto: Jordi Bover
"EINES PER A L’ACCIÓ"

Pep Ramis ofereix un taller on experimentar els mecanismes de l’acció i el que desencadenen. Una mirada sobre el moviment i l’escriptura del cos en acció.
Precisió, durada, compromís, intensitats, silenci, absències, presències, puntuació, habitabilitat, capitulació, fraseig, puntuació, linealitat, temporalitat, musicalitat, ritme, escriptura, són alguns dels termes que qüestionarem durant el curs. 
Accionar: 1-Exercir una acció 2-Fer moviments i gests per donar a entendre alguna cosa 3-Comandar l’acció d’un mecanisme.


Pep Ramis
Neix a Mallorca en el si d'una família on la música i la pintura estan molt presents. Al llarg de la seva formació estudia violoncel, titelles i veu. Des de la infància, el dibuix forma part del seu imaginari quotidià. El seu interès per l'escena neix el 1985, en descobrir-hi un lloc de confluència de totes les seves experiències anteriors, amb el cos com a eix vertebrador. Després de col·laborar el 1986 amb La Dux -grup format per Maria Antònia Oliver i María Muñoz-, el 1987 participa en l'espectacle Scirocco, d'Adriana Borriello, a Itàlia. El 1989 forma amb María Muñoz el grup de creació Mal Pelo, en el qual desenvolupa la seva faceta de constructor d’escenografies i espais instal·latius. Actualment és director d'escena, ballarí-actor i codirector del centre de creació L'animal a l'esquena a Celrà, Girona.

MAL PELO. Des de 1989 Mal Pelo ha presentat, entre altres, els espectacles Quarere (1989), Sur,Perros del Sur (1992), Dol (1994), La calle del imaginero (1996), Orache (1998), El alma del bicho (1999), L'animal a l’esquena (2001), Atrás los ojos (2002), An el silenci (2003), BACH (2004), ATLAS (2005), Testimoni de llops (2006), He visto caballos (2008), Tots els noms (2010), Caín & Caín (2011), L’esperança de vida d’una llebre (2013) i El cinquè hivern (2015). Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya per l’espectacle L’animal a l’esquena i per la iniciativa del centre de creació de Celrà amb el mateix nom. També ha rebut el Premio Nacional de Danza 2009/ Modalitat de creació atorgat por el INAEM-Ministerio de Cultura en reconeixement a la trajectòria de la companyia en l’àmbit de la creació coreogràfica i en l‘apertura de nous camins en la dansa contemporània. Menció especial a l’espectacle Bach i al centre de creació L'animal a L’esquena. Mal Pelo es companyia resident des de l’any 2000 a L’animal a l’esquena. www.malpelo.org
 


LABORATORI DE CECILIA COLACRAI, MIREIA DE QUEROL I ANNA RUBIROLA / COL·LECTIU BIG BOUNCERS 

Dies: 31/05/16 i 02/06/16
Horari: de 16 a 21h
Preu: 81,68€ (jam inclosa)

Inscripcions a partir del 4 d'abril a:
La Caldera Les Corts
Les places són limitades.


"CATÀLEG D'ERRORS"

En aquest taller d’improvisació i composició volem potenciar les capacitats tant físiques com perceptives de cada integrant i oferir un espai on lʼimaginari possibiliti un joc actiu, flexible i adaptable. El nostre focus dʼinterès està centrat en lʼorigen i en el treball de la trajectòria del moviment. Proposem desplegar les diferents potencialitats des dʼun mateix punt de partida, i les múltiples versions possibles entre un inici i un final. Indagarem en la idea de loop, generant una seqüència de repeticions de moviment, observarem com aquest pot transformar-se a partir de pautes externes, variant-ne la velocitat, el ritme, la dimensió, etc. Començarem a treballar a partir de pautes de moviment simples per aconseguir un cos en estat dʼalerta i perceptiu. Anirem sumant tasques que requeriran un estat dʼatenció alt per a poder desenvolupar-les. Treballarem també en grup, descobrint diverses maneres dʼentendre: lʼespai grupal, la musicalitat dʼun grup en acció, la construcció dʼuna trajectòria interferida per diferents cossos, i les possibles estratègies per a crear una memòria grupal de lʼespai que habitem. A la part final del taller treballarem amb la idea de crear partitures, i explorarem com aquestes ens poden servir de guia per a portar a terme diferents composicions improvisades.

COL·LECTIU BIG BOUNCERS. Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Actualment gestionen les activitats de l’espai de creació La Visiva, i formen part del nou projecte de La Caldera. Compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari o juntament amb altres artistes així com en la docència de la dansa. El col·lectiu ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015, per la peça BIG BOUNCE. Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012, compartint les seves inquietuds i desenvolupant una pràctica comú, amb l’interès d’investigar i aprofundir en els nous llenguatges escènics i generar una metodologia de treball pròpia. Des de l’inici el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de performances per espais no convencionals “site specific”, i la pedagogia. Fins ara han estrenat les peces: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014). Actualment es troben en  procés de creació de la seva nova peça OVNI (objectes varis no indentificables), que s’estrenarà al Festival Sismògraf 2017. www.bigbouncers.wordpress.comJAM D'EXPLORACIÓ DIRIGIDA PER LINN JOHANSON I HELENA PELLISÉ

Dies: 03/06/16
Horari: de 16 a 21h
Preu: 5€ (entrada lliure pels participants del taller i/o laboratoriOferim un espai d'exploració guiat per la Linn Johanson i la Helena Pellisé on posar en pràctica les eines apreses en el CIM. Aquest espai és obert a tothom.

Linn Johanson
Linn Johansson es dedica a la dansa, la performance i la pedagogia del moviment.

Formada en el Royal Ballet School d'Estocolm, i estudis continuats a París i Nova York.
Ofereix classes de dansa contemporània/entrenament físic i improvisació en varis centres i escoles a Suècia i Espanya des del 2001.
Col.laboracions artístiques i estudis a Suècia i Espanya amb persones com Vim Wanderkeybus, Cristina Caprioli, Örjan Andersson, Torsten Flinck, Malin Hellquvist Selén, Cía MJD, Jessica Walker, Roseland Musical, Urano Films, Jordi Cortés, Konic Theatre, María Muñoz (Cía.Mal Pelo) Leo Castro, Andrés Waksman, Vero Cendoya, Exprimenta butoh entre altres.
Cofundadora del Projecte Cultural _ _ _ ion, any 2005 a Bcn. Una plataforma per l'art contemporani, dansa, teatre, arts plàstiques i audiovisuals.

Helena Pellisé
Es forma en dansa contemporània a Barcelona i s’especialitza en improvisació a Israel amb beca AECID (07-08). Des de llavors està compromesa amb aquesta disciplina com a eina pedagògica, d’investigació i creació en el seu treball de cos i moviment. Amplia la seva formació amb Lisa Nelson, Steve Paxton, Scott Smith, Julyen Hamilton, cia. Mal Pelo, Andrés Corchero, Steve Clorfeine. Com a ballarina actua des del 2005 amb les seves creacions i col·laborant amb artistes d’altres disciplines a Espanya, Israel, Alemanya i Suïssa. Crea “A Glops” (2010), “Fragments de cos” (2012) i el duo “Taking a walk” (2014) amb Guy Leon. Lidera varies plataformes d’improvisació com CUE Barcelona, improLab, cia. Los 3 nombres de un gato i CIM, Cicle Improvisació en Moviment amb la col·laboració del Centre Cívic Barceloneta. www.helenapellise.com
PACK CIM = TALLER (10h) + LABORATORI (10h) + JAM (5h) 

Taller Pep Ramis/Mal Pelo: 30/05/16 i 01/06/16, de 16 a 21h al Centre Cívic Barceloneta
Laboratori Big Bouncers: 31/05/16 i 02/06/16, de 16 a 21h a La Caldera Les Corts
Jam d'exploració dirigida: 03/06/16, de 16 a 21h al Centre Cívic Barceloneta

Preu: 130

Inscripció Pack CIM en 2 pagaments:


Les places són limitades.